Tapijt

Tapijt kent vele gezichten, kunnen we wel zeggen. Tapijt kent veel verschillende kwaliteiten en soorten. Niet elk tapijt is geschikt voor een trap en niet elk tapijt is geschikt voor uw werkkamer. De meeste tapijten worden tegenwoordig gemaakt van synthetische garens. Deze garens verbeteren constant waardoor de kwaliteit van het tapijt steeds beter wordt. Een voordeel van synthetisch tapijt is dat het goed schoon te maken is, mooie kleurkeuzes heeft en heel sterk is in gebruik.

Naast synthetische tapijten zijn er ook wollen tapijten. Een wollen tapijt is natuurlijk en heeft een luxe uiterlijk. Het heeft geen glans zoals synthetische tapijten nog weleens kunnen hebben. Wol is van nature goed te onderhouden en sterk in gebruik.

De ontwikkelingen op het gebied van tapijt gaan steeds verder. Zo zijn er tapijten die gemaakt zijn van garens die permanent vuil- en vlekafstotend behandeld zijn. Deze tapijten blijven dus goed schoon te maken zonder dat u de beschermende laag eraf poetst. Ook zijn er tapijten die bijdragen aan een schonere lucht en leefomgeving. Deze tapijten hebben het vermogen om schadelijke stoffen (bv. rook-/kookluchtjes) om te zetten in zuivere luchtbestanddelen.
Daarom is tapijt voor iedereen geschikt, zelfs voor mensen met bepaalde allergieën!

Rebel Wonen | Slapen heeft de tapijtcollectie van Desso, Parade, Yunieq en De Huiscollectie.