Vloerbedekking

Vloerbedekking bij Rebel Wonen | Slapen in Huizen.

Tapijt

Tapijt kent vele gezichten, kunnen we wel zeggen. Tapijt kent veel verschillende kwaliteiten en soorten. Niet elk tapijt is geschikt voor een trap en niet elk tapijt is geschikt voor uw werkkamer. De meeste tapijten worden tegenwoordig gemaakt van synthetische garens. Deze garens verbeteren constant waardoor de kwaliteit van het tapijt steeds beter wordt. Een voordeel van synthetisch tapijt is dat het goed schoon te maken is, mooie kleurkeuzes heeft en heel sterk is in gebruik.

Naast synthetische tapijten zijn er ook wollen tapijten. Een wollen tapijt is natuurlijk en heeft een luxe uiterlijk. Het heeft geen glans zoals synthetische tapijten nog weleens kunnen hebben. Wol is van nature goed te onderhouden en sterk in gebruik.

De ontwikkelingen op het gebied van tapijt gaan steeds verder. Zo zijn er tapijten die gemaakt zijn van garens die permanent vuil- en vlekafstotend behandeld zijn. Deze tapijten blijven dus goed schoon te maken zonder dat u de beschermende laag eraf poetst. Ook zijn er tapijten die bijdragen aan een schonere lucht en leefomgeving. Deze tapijten hebben het vermogen om schadelijke stoffen (bv. rook-/kookluchtjes) om te zetten in zuivere luchtbestanddelen.
Daarom is tapijt voor iedereen geschikt, zelfs voor mensen met bepaalde allergieën!

Parade tapijt

Rebel Wonen | Slapen vertegenwoordigt al jarenlang de collectie van Parade in Huizen. Door onze jarenlange ervaring en vakkundig advies kunnen wij u heel goed informeren over de verschillende mogelijkheden van tapijt. De Parade collectie bevat mooie en kwalitatief hoogwaardige tapijten voor gebruik in diverse woonruimte. Sommige kwaliteiten zijn zelfs projectmatig geschikt; deze zijn dus ook goed toe te passen in uw kantoorruimte aan huis.

Veelal worden slaapkamers en trappen nog bekleed met mooi tapijt, maar wat denkt u van uw woonkamer?! Gebruik een kamerbreed tapijt als royaal vloerkleed onder uw bankstel of eethoek. Het tapijt kan in elk gewenste afmeting gemaakt worden en netjes afgewerkt worden alsof het een echt vloerkleed is. Zo past tapijt ook bij u in de woonkamer.

Laat u door ons adviseren waar en welk tapijt voor u geschikt is. Wij komen altijd bij u thuis om te meten en te overleggen. En uiteraard wordt het tapijt vakkundig gelegd door onze vakmensen.

Vinyl vloeren

Vinyl is een praktische vloer die veel ruimtes toegepast kan worden. Het is goed te verwerken en makkelijk in gebruik. Vinyl kan in kleine ruimtes los neergelegd worden; bij grotere oppervlakten wordt het vinyl wel geplakt. Vinyl is een synthetisch product dat wordt voorzien van een patroon. Dit patroon kunnen tegels zijn, marmer-effecten of houten planken. Zo kan een vinylvloer eruitzien als een hout of laminaat vloer.

Novilon Vinyl

Novilon vinyl voelt goed, is makkelijk in onderhoud en heeft een mooie rijke en matte uitstraling. Het Novilon vinyl is licht verend, dus voelt comfortabel aan. De geluiddempende werking van Novilon vinyl vermindert contact en omgevingsgeluid aanzienlijk. Daarnaast biedt Novilon een enorme keus in kleuren. Novilon Vinyl bevat mooie dessins die ook mooi blijven. Vaak niet van echt te onderscheiden zijn bijvoorbeeld de houtstructuren van Novilon. Bovendien is Novilon geschikt voor vloerverwarming.

Bij Rebel Wonen | Slapen kunt u terecht voor vakkundig advies voor uw Novilon vinyl vloer of PVC-stroken. Wij komen zelf bij u thuis meten en adviseren. En uiteraard wordt uw Novilon vloer vakkundig gelegd door onze medewerkers.

PVC vloeren

Een PVC vloer is een hoogwaardige variant op vinyl. PVC vloeren bestaan uit smalle stroken die geplakt worden op de betonvloer. Het materiaal heeft een houtdecor en als het gelegd is, is het bijna niet van echt hout te onderscheiden. Het leggen van een PVC vloer is arbeidsintensiever dan het leggen van laminaat, maar een PVC vloer is vele malen sterker dan een laminaat vloer.

PVC Allura

Bij Rebel Wonen en Slapen hebben wij de complete Forbo PVC Allura collectie. Een vloer waar je jarenlang plezier van gaat hebben. De toplaag bestaat uit een sterke coating die beschermt tegen krassen en slijtage, daar hoeft u zich geen zorgen meer over te maken. De Allura PVC collectie bevat verschillende hout of steendessins in vele kleuren. Daarnaast zijn er een aantal dessins ook leverbaar als PVC-click variant. In dat geval hoeft de vloer niet meer verlijmd te worden, maar worden de stroken in elkaar geklikt net als bij laminaat. Maar welke variant je ook kiest, bij de Forbo Allura ben je verzekerd van een mooie kwaliteitsvloer!

Marmoleum vloeren

Marmoleum of linoleum is een natuurproduct. Het is erg sterk en wordt daarom ook vaak gebruikt in projecten, zoals in ziekenhuizen of overheidsgebouwen. Het verwerken van Marmoleum is arbeidsintensief. Het marmoleum wordt verlijmd op de betonvloer en de delen worden daarna waterdicht aan elkaar gelast. Voor gebruik in een woonhuis is marmoleum echter ook geschikt. De unieke marmoleum collectie is zo uitgebreid dat u uw woonkamer een zeer eigentijdse look kunt geven met Marmoleum. Ook is het mogelijk om Marmoleum in meerdere kleuren of zelfs in patronen te verwerken.

Laminaat

Laminaat is een harde vloer gemaakt op basis van MDF of HDF. Bij Rebel Wonen | Slapen zijn alle laminaatsoorten voorzien van een kwalitatief hoogwaardige HDF-basis. Op deze HDF basis wordt een folie verwerkt met een houtdecor erop gedrukt. Daaroverheen worden diverse laklagen aangebracht die het houtdecor beschermen en de vloer sterk maken voor gebruik.

Laminaat wordt steeds ‘echter’ en gaat steeds meer lijken op echt hout. De houtdecors worden levensecht gemaakt en de laklagen worden voorzien van structuren; de knoest die u ziet in het hout, voelt ook zo. Daarnaast worden de laminaatdelen steeds langer en breder gemaakt voor een uniek uiterlijk. De aantal keren dat u steeds een plank met hetzelfde uiterlijk in de vloer ziet, wordt hierdoor steeds minder.

Rebel Wonen | Slapen heeft de laminaatcollectie van Meister

Ondergronden

Voor elke vloerbedekking is het belangrijk dat deze goed en vakkundig gelegd worden. Daarvoor kunt u bij Rebel Wonen | Slapen prima terecht. Per vloerbedekking wordt gekeken wat de beste manier is om de vloer te leggen en welke ondergrond er nodig is. In sommige gevallen is het voldoende om een betonvloer goed te egaliseren. In andere gevallen is het belangrijk om een aanvullende ondergrond te gebruiken. Laminaat vereist andere ondergronden dan tapijt en op een trap heeft u een veel sterkere ondergrond nodig dan in de slaapkamer. Bij Rebel Wonen | Slapen hebben ze de beste ondergronden voor elk type vloerbedekking. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden hiervan.

Schoonloopmatten

Het eerste wat u ziet als u uw huis binnenkomt, maar wellicht het laatste waar u aan denkt, is een goede schoonloopmat. Een schoonloopmat bestaat uit materialen die goed vocht en vuil kunnen opnemen van de schoenen waardoor de rest van uw woning schoon en droog blijven. Enkele schoonloopmatten voelen ruw aan en hebben een borstelende functie; zand en vuil worden van uw schoenen geborsteld. De grootte van de schoonloopmat is belangrijk. De schoonloopmat moet groot genoeg zijn, waardoor er altijd een paar stappen op gezet worden, zodat de mat de kans krijgt vocht en vuil op te nemen.