top of page

No Collections Here

Sort your projects into collections. Click on "Manage Collections" to get started

Bedbodems

Bedbodems bij Rebel Wonen en Slapen zijn er verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een spiraalbodem, een lattenbodem of een boxspring. Elk type bedbodem heeft zijn eigen ligcomfort en eigenschappen. Bij Rebel Wonen en Slapen geven wij je een goed advies over elk type bodem en welke het beste bij je past.

Boxspring als bedbodem
Een boxspring bedbodem is eigenlijk meteen het bed. Het uiterlijk is mooi afgewerkt en je kunt het zo in je slaapkamer neerzetten, al dan niet voorzien van een bijpassend hoofdbord en nachtkastjes. Het slaapcomfort van een boxspring is echter uniek. De boxspring is voorzien van (pocket)veren waardoor de boxspring dezelfde ondersteuning geeft als een matras. Daardoor volgt het de contouren van je lichaam perfect. Hierdoor is het ligcomfort van een boxspring uitstekend. Enkele boxsprings zijn voorzien van een profilering, waardoor deze nog beter aansluiten op de vorm van je lichaam. Dit verhoogt het ligcomfort in combinatie met het matras aanzienlijk.

Lattenbodem
Een lattenbodem is voorzien van houten latten die in een lichte boog gespannen staan. Hierdoor ontstaat er een vering in de bodem die meegeeft met uw lichaam. Vaak is een lattenbodem voorzien van verschillende comfortzones bij de schouder en bij de heupen, zodat je deze kunt aanpassen aan uw gewicht. Enkele type lattenbodems zijn ook in de hoogte verstelbaar om een nog betere schouderzone of heupzone te creeëren. Lattenbodems zijn er in veel uitvoeringen en kwaliteiten. In verhouding tot bijvoorbeeld een spiraalbodem heeft een lattenbodem een beperktere levensduur. Laat je daarom altijd goed informeren over de mogelijkheden.

Spiraalbodem
Een spiraalbodem is de meest ventilerende bodem. De open structuur van de bodem zorgt voor een optimale vochtregulatie. Een spiraal geeft een goede ondersteuning aan het lichaam en geeft overwegend een stevig ligcomfort. Het is dus heel geschikt als u van stevig slapen houdt en een stabiele bedbodem zoekt. Daarnaast is een spiraal is ook nog eens de sterkste bodem. Hoewel de bodem in aanschaf wat hoger ligt in prijs dan een lattenbodem, gaat hij wel jarenlang mee.

bottom of page