top of page
Raamdecoratie bij Rebel Wonen en Slapen in Huizen.jpg

Raamdecoratie

met Rebel Wonen | Slapen in Huizen

De afdeling raambekleding bevat nagenoeg alles voor je raam! Van gordijnen en In-betweens, tot rolgordijnen en vouwgordijnen. Ook andere soorten binnenzonwering, zoals horizontale jaloezieën, plisségordijnen en duo-rolgordijnen behoren zeker tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn wij ook specialist op het gebied van raamhorren en hordeuren.

Wat ons onderscheid op het gebied van woningstoffering is onze vakkennis en vakmanschap. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring en zijn goed gekwalificeerde vakmensen. Zelf nemen wij dan ook geen genoegen om concessies te doen op dit vlak. Je gordijn is de basis van je interieur en de basis… die moet goed zijn!

Daarnaast is de afdeling woninginrichting een goede aanvulling op de rest van onze winkel. Want als je zoekt naar een modern gordijn voor bij je nieuwe bank of bed, die je ook bij ons gezien heeft, waarom laat je je dan niet adviseren door onze medewerkers. Een persoonlijk en origineel kleurenplan wordt aan je voorgesteld. En de uitvoering? Dat wordt in één keer verzorgd door onze eigen vakmensen. Alles bij één winkel, alles onder één dak!

Gordijnen

Gordijnen zijn dé sfeermakers in huis. De gordijnen bepalen voor een groot deel de eerste indruk je hebt als je een kamer in loopt. Niet voor niets zijn er zoveel keuzes in soorten stof, waardoor je altijd een gordijn vindt die past binnen jou interieur.

Overgordijnen en verduisterde gordijnen

In onze collectie heb je keuze uit mooie uni-overgordijnen of gordijnen met een patroon erin. De overgordijnen zijn lichtdoorlatend, maar meestal dicht genoeg zodat je er niet doorheen kijkt. Speciaal voor de slaapkamer zijn er ook verduisterende overgordijnen. Deze gordijnen zijn aan de achterkant voorzien van een coating waardoor ze bijna geen licht meer doorlaten.

Vitrage en In-between gordijnen

Liever een iets luchtiger gordijn? Kies dan voor een mooie vitrage of In-between gordijnen. Ook hier heb je de keuze uit uni- of patroon-stoffen. Een vitrage is een vrij transparant gordijn, waardoor je overdag nog wel een beetje doorheen kan kijken. In-between gordijnen zijn er in verschillende soorten en diktes. Deze transparante gordijnen staan mooi bij een schuifpui of heel chique in combinatie met een plissé of rolgordijn.

Confectie

De confectie van een gordijn is net zo belangrijk als het uitkiezen van een goede stof. Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk, zoals een vlinder (dubbele) plooi, enkele plooi, retour-plooi of kies voor een modern wave-gordijn. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Gordijnen-Rebel-Wonen-en-Slapen-in-Huizen-0722.jpg
Horizontale-jaloezien-Rebel-Wonen-en-Slapen-in-Huizen-0422-1.jpg

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn natuurlijk heel bekend als raambekleding. De keuze in kleuren en mogelijkheden zijn dan ook heel groot. Horizontale jaloezieën zijn leverbaar in aluminium en houten uitvoeringen. Elke kwaliteit heeft zijn eigen lamel-breedte en mogelijkheden.


Het voordeel van de horizontale jaloezie is dat deze praktisch is in gebruik. Je kan de jaloezieën kantelen om de gewenste lichtinval te krijgen, zonder dat je de kamer meteen in het donker of volle licht zet.


Het is weliswaar even een werkje, maar de horizontale jaloezieën zijn ook goed te onderhouden. Je maakt ze makkelijk schoon, want vet en aanslag gaat er meestal probleemloos af. Dit in tegenstelling tot stoffen raambekleding, waarbij dit soms toch lastiger gaat. De horizontale jaloezieën zijn dan ook uitermate geschikt voor de keuken en badkamer.

Plissé gordijnen en Dupli gordijnen

Plissé- en dupligordijnen is een perfecte keus als binnenzonwering. De plissé- en dupligordijnen zijn geschikt voor vrijwel elke raamvorm, van driehoeksramen en trapeziumramen tot ronde ramen en serres. Bovendien is het een small systeem wat bijna in elke situatie toepasbaar is, zowel bij rechte ramen als bij draai-/kiepramen.

Plissé- of dupligordijn

Plissé- en dupligordijnen zien er bijna hetzelfde uit. Plisségordijnen hebben één laag stof, dupligordijnen hebben er twee. Het dupligordijn heeft daarom als voordeel dat er geen koordgaatjes zichtbaar zijn. Zowel een plisségordijn als een dupligordijn zijn in veel verschillende kleuren leverbaar. Ook de mate van transparantie kan verschillen, waardoor een plisségordijn kan werken als vitrage – waar je nog een klein beetje doorheen kan kijken – of lichtdoorlatend is en het meer een gordijn functie heeft. Ook kan een plissé- en dupligordijn voorzien worden van een verduisterende laag, wat het zeer geschikt maakt voor de slaapkamer.

Twee-in-één model

Wat een unieke optie is bij de plissé- en dupligordijnen is het Twee-in-een-systeem of ook wel dag/nacht uitvoering genoemd. Hierbij kies je twee soorten die op elkaar gemonteerd worden. Overdag het je een plisségordijn als vitrage en ’s avonds laat je het verduisterde deel naar beneden zakken. Twee oplossingen in één systeem.

Bovendien heeft een plissé- of dupligordijn nog meer goede eigenschappen. Het werkt mee aan een goede akoestiek in huis en functioneert het ook goed als binnen zonwering. Door de speciale coating kan het ook goed warmte tegenhouden.

Dupli-plissegordijnen-Rebel-Wonen-en-Slapen-in-Huizen-0722.jpg

Duo rolgordijn

Duorolgordijn-Rebel-Wonen-en-Slapen-in-Huizen-0722-1.jpg

Wil jij je huis voorzien van een moderne uitstraling? Kies dan voor duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen combineren sfeer en stijl in één uniek product. Deze bijzondere rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof met horizontale transparante en niet-transparante banen. Door de stoflagen te bewegen bepaal je zelf de gewenste lichtinval.

De duo rolgordijnen zijn er in meerdere kleuren en uitvoeringen. Het werkt net als een gewoon rolgordijn, maar doordat de stof bestaat uit transparante en niet-transparante banen, bepaal je zelf de lichtinval of doorkijk in huis.

De horizontale banen geven bij uitstek een strak en modern uiterlijk aan jouw interieur.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven direct een warme en gezellige sfeer in huis. De stoffen gordijnen zijn stijlvol en tijdloos. Vouwgordijnen kunnen gemaakt worden van verschillende soorten stof. Je kan kiezen voor transparante in-between stoffen of vitrages. Je kan dan nog wel door het vouwgordijn heen kijken. Een dichtere gordijnstof sluit meer af en laat dan bijvoorbeeld alleen nog licht door.

Vouwgordijnen kunnen gemaakt worden met baleinen. Dit zijn de latten waaraan het vouwgordijn wordt opgevouwen. Deze baleinen zorgen voor een strakke uitstraling en houden de vouw in de stof mooi recht. Voor een meer landelijke uitstraling, kies je voor vouwgordijnen zónder baleinen; dan hangen de vouwgordijnen wat nonchalanter voor je raam.

Vouwgordijnen zijn, afhankelijk van de grootte en type stof, gemakkelijk zelf te reinigen. In de meeste gevallen kan de je stof van het systeem afhalen en zelf wassen in de wasmachine of chemisch laten reinigen (afhankelijk van de gekozen stof). Een vouwgordijn kan daarom ook goed toegepast worden in de keuken.

Vouwgordijnen-Rebel-Wonen-en-Slapen-in-Huizen-0522.jpg
Verticale-jaloezien-Rebel-Wonen-en-Slapen-in-Huizen-0122.jpg

Verticale jaloezieën

Herontdek de verticale jaloezie en zie hoe deze zich heeft getransformeerd naar een eigentijdse raambekleding. Kies voor mooie stoffen lamellen voor een zachte uitstraling. De keuze is zo uitgebreid dat je altijd een goede keus vindt voor jouw interieur. Je kan de verticale jaloezieën voorzien van mooie details, zoals houten- of aluminium accenten. Het is ook mogelijk om verschillende kleuren te combineren binnen een verticale jaloezie. Zo breng je precies dát kleuraccent aan die jouw kamer in harmonie brengt.

Verticale jaloezieën zijn ideaal voor schuifpuien en grote raampartijen en leverbaar tot een lengte van wel zes meter. Er is altijd een geschikte verticale jaloezie voor de meest uiteenlopende raamvormen, raam/deur combinaties, lichtkoepels, erkers en toogramen. Wij helpen je graag bij het maken van jouw keuze.

Unilux hordeur en raamhorren

Frisse lucht binnen, maar de insecten buiten houden? Dat kan! Met de mooie hordeuren en horramen van Unilux!

Wij leveren alle soorten Unilux horren. Kenmerkend voor de Unilux horren is het prettige gebruiksgemak en ze passen perfect in het kozijn. Voor bijna alle ramen en deuren is er een hor-oplossing te vinden. De horren worden door ons gemeten, besteld en geplaatst. Voor de diverse soorten ramen en deuren zijn er verschillende oplossingen; ook voor draai-/kiepramen. De horren kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden.


Erg mooi zijn de plissé-horren van Unilux. Deze zijn praktisch in gebruik en mooi om te zien. Geschikt voor zowel openslaande ramen en deuren als schuifpuien.

Unilux-horren-bij-Rebel-Wonen-en-Slapen-in-Huizen-20170223_Unilux-0003-.jpg
bottom of page